two storey rear adds, enmore

Under construction.

Substantial rear addition to an existing 2 storey Victorian terrace in a Heritage Conservation area.

The project took some negotiation with Council but persuasive persistance prevailed...ha...ok...we annoyed the hell outta them!

However, Council advised the client after the project was approved that it was the quality of the design that enabled the approval in a street without precedence for 2 storey rear additions.

The design features an internal courtyard bewteen the original dwelling and the new works getting light and ventilation into the centre of what was a dark house.

The cantilevered timber deck will have a tree growing through it to provide shade to the north facing deck and rear yard and privacy to the first floor balcony to create a parents bedroom 'amongst the trees'.